Menu
Golfen / Overijssel

Golfen Overijssel

golfen overijssel

De zon op uw huid, een briesje door uw haren en een golfstick in uw handen. Dit klinkt als muziek in de oren voor golfliefhebbers. Zet uw gedachten even op zij en verbeter uw slag op de golfbaan. Samen met uw golfpartner of met vrienden maakt u er een mooie golftrip van. Bent u nog op zoek naar een mooie locatie? Wat dacht u dan van golfen in Overijssel? 

Waarom is golfen zo leuk?

Er zijn meerdere redenen die ik kan aangeven waarom golfen zo leuk en populair is. Golfen in Overijssel doet u lekker in de buitenlucht en dat kan voor niemand kwaad. Even lekker een frisse neus halen en genieten van de natuur om u heen. Daarnaast is golfen een flexibele sport en hangt er een relaxte sfeer op de baan. Er zijn zowel jongeren als ouderen te vinden en dat maakt het nou ook zo bijzonder. Ook is het dé perfecte manier om uw hoofd even helemaal leeg te maken. Uw gedachten verzetten en even helemaal nergens aan denken, kan een zeer positieve werking hebben op onze mentale gesteldheid. Daarnaast zal het ook bijdragen aan een goede slaaprust.

golfen

Golftrip organiseren

Bent u deze keer aan de beurt om jullie golftrip te organiseren? Er zijn een aantal belangrijke aspecten die hierbij komen kijken. Bijvoorbeeld een datum plannen, een budget afspreken, de locatie bepalen, hoeveel nachten en hoeveel greenfees willen jullie graag? Dit zijn allemaal factoren waar u rekening mee moet houden en die vooraf afgesproken moeten worden voordat jullie kunnen gaan golfen in Overijssel. Hierbij help ik u graag een handje door middel van een handige stappenplan.

Stap 1 – Met wie gaan jullie golfen in Overijssel?

Gaat u vaak met dezelfde groep golfen, heeft u een vaste golfpartner of vindt u het leuk om ook eens een keer een nieuwe introducé mee te nemen? Bedenk vooraf goed met wie u wilt gaan golfen in Overijssel zodat u met hen de volgende stappen kunt gaan bespreken. Het plannen van jullie golftrip kan nu echt van start gaan!

Stap 2 – Een datum bepalen

Deze stap is vaak het moeilijkst en het is dan ook fijn om deze zo snel mogelijk achter de rug te hebben. Iedereen heeft zo zijn eigen verplichtingen. Bijvoorbeeld een sport, een drukke baan, kinderen, familieverplichtingen en ga zo maar door. Zorg ervoor dat u ruim van te voren een datum plant zodat deze ook vroegtijdig bekend is bij de groep en er geen andere dingen meer tussen kunnen komen. Op het internet zijn hier hele handige tools voor te vinden, denk bijvoorbeeld aan een datum prikker.

Belangrijk is dat de knoop een keer doorgehakt moet worden. Anders blijft u maar aan het schuiven met de datum en wordt het golfuitje alleen maar uitgesteld, dat is natuurlijk heel erg zonde. Heeft u een datum gepland? Super, het moeilijkste gedeelte is achter de rug!

kalender

Stap 3 – Aantal nachten en greenfees

Ook is het handig om vooraf te bespreken hoeveel nachten jullie willen verblijven. Gaat het om 1 nachtje of maken jullie er een heel weekend van? Daarnaast moet er besproken worden hoeveel greenfees jullie wensen. U zou ervoor kunnen kiezen om één keer te gaan golfen maar wellicht is het ook leuk om meerdere keren te golfen. De eerste keer kunt u weer even inkomen en wanneer u de tweede greenfee gaat spelen, probeert u uw persoonlijke score te verbeteren tijdens het golfen in Overijssel. Nog leuker zou zijn als u op twee verschillende banen speelt, des te meer uitdaging!

Stap 4 – Het budget voor het golfen in Overijssel

We kunnen niet bij elkaar in de portemonnee kijken en ook niet iedereen heeft hetzelfde bedrag te besteden. Voor de een is bijvoorbeeld € 150 geen probleem maar de ander kan het eigenlijk niet missen. Spreek daarom goed met elkaar af wat jullie aan het golfuitje willen uitgeven. Wees wel duidelijk naar elkaar en niet vaag zoals ”als het maar niet te duur is”. Vaak zult u dan zien dat degene die dit gezegd heeft, het achteraf toch te duur vindt. Heeft u net zoveel tijd gestoken in het zoeken van een leuk arrangement voor het golfen in Overijssel en dan gaan de plannen niet door, ontzettend zuur. Zoals ik al aangaf, wees daarom duidelijk naar elkaar en spreek concrete bedragen met elkaar zodat iedereen er ruim van tevoren van op de hoogte is wat het gaat kosten en wat voor bedrag er eventueel opzij gelegd moet worden.

Daarnaast is het belangrijk om duidelijk te krijgen waarvoor het budget dan is. Alleen voor het verblijf of voor het totaalpakketje met eten en greenfees erbij. Nu alle stappen zijn doorlopen, is het tijd om naar de mogelijkheden te kijken voor het golfen in Overijssel!

Golfen in Overijssel

Golfen in Overijssel is zeker de moeite waard als u kijkt naar de prachtige golfbanen die er te vinden zijn. Stuk voor stuk zijn ze uitdagend en verrassend. Door het prachtige coulisselandschap is het een unieke ervaring om te golfen in Overijssel. De banen zelf zijn vaak erg groot en brengen ook een stukje geschiedenis met zich mee wat het golfen nog interessanter maakt. Ik licht graag de golfbanen even voor uit.

Golfbaan de Lage Mors

In het Twickelse Coulisselandschap vindt u deze prachtige golfbaan. De waterloopjes maken deze golfbaan uniek, dit terwijl ze zelden in de baan liggen. Deze baan is ook hard op weg naar duurzaamheid en het op weg helpen van de natuur waardoor het spelen op deze baan alleen maar meer voldoening geeft.

Met één van deze mooie golftrips kunt een balletje slaan op Golfbaan de Lage Mors!

Rijk van Sybrook

In totaal 3 lussen en dus 27 holes die te combineren zijn op het Rijk van Sybrook. Ze zijn te verdelen in Noord, Oost en Zuid. Zo kunt u een 18-holes op verschillende manieren of volgorde spelen waardoor deze baan lange tijd erg leuk blijft tijdens het golfen in Overijssel. Noord is het oudste gedeelte van de baan en heeft natuurlijke vijvers die op 5 holes in het spel komen. Zuid is een combinatie van beschutte bossen en open gedeeltes met veel waterhindernissen. De laatste is oost met vier redelijke vrije holes en de overige 5 zijn juist erg beschut in de bossen.

Sla uw slag op het Rijk van Sybrook met één van deze mooie golftrips!

Golfbaan de Hooge Graven

Snelle greens, strategisch geplaatste waterpartijen en pittige bunkers. Hier worden we als golfer toch blij van. Of u nu een hoge of lage handicap heeft, deze baan is voor iedereen goed te spelen. Deze schitterende bosbaan telt maar liefst 73 hectare waardoor de wedstrijdbaan erg lang en uitdagend is.

Golfen in Overijssel? Boek dan één van deze mooie golftrips en beleef golfplezier op Golfbaan de Hooge Graven!

hooge graven

Golfclub de Koepel

Een oude schaapskooi op de golfbaan zal u niet zo snel zien. Toch zijn er verschillende holes rondom de oude schaapskooi gesitueerd wat deze baan zijn eigen karakter geeft. Deze golfbaan heeft een zandachtige ondergrond waardoor u er elk seizoen goed op kunt spelen. Vroeger stond het landgoed waar de baan op ligt bekend als de Wierdense duinen.

Ga de uitdaging aan bij Golfclub de Koepel met één van deze mooie golftrips!

Het verblijf tijdens het golfen in Overijssel

Als u gaat golfen dan hoort er natuurlijk ook een comfortabel verblijf bij. Zo komt u na een lange dag op de golfbaan weer even helemaal tot rust. Er staat een heerlijk diner voor u klaar en uiteraard kunt u ook gratis gebruikmaken van de faciliteiten. Geef uw lichaam even wat rust in de wellness of borrel na over uw golfdag aan de bar met een lekker hapje en/of drankje erbij. Veel van de golfhotels in Overijssel liggen in een bosrijk gebied, waardoor u ook nog eens van de natuur kunt genieten, en op een kleine afstand van de golfbaan, wat helemaal ideaal is! We helpen u dan ook graag met een zo’n compleet mogelijk arrangement zodat u op en top kunt genieten van het golfen in Overijssel. Zo wordt alles vooraf geregeld en hoeft u zelf nergens meer aan te denken.

Offerte op maat

Heeft u een mooi golfarrangement gevonden maar wilt u iets aanpassen? Heeft het arrangement één greenfee maar wilt u er graag twee? Wilt u meer overnachtingen boeken dan het arrangement aangeeft? Dat is allemaal geen probleem. De arrangementen zijn geheel naar wens aan te passen. Onze medewerkers van de afdeling reserveringen helpen u graag met het boeken van een golftrip om maat. Zo kunt u optimaal genieten als u gaat golfen in Overijssel!

Neem gerust contact met ons op via 088-5405830.

telefoon

Mooie beoordelingen over golfen in Overijssel

”We hadden nog wel langer willen blijven dan 2 dagen, om nog meer te genieten van alle faciliteiten. Na een intensieve dag golfen zijn wij lekker gaan relaxen in de sauna en het turkse stoombad, om ’s avonds aan te schuiven voor het 3-gangendiner. We zijn helemaal tot rust gekomen! De golfbaan is ook zeker een aanrader voor ervaren golfers maar ook voor men die kennis wilt maken met het golfen.” Cijfer: 9

”We hebben ontzettend genoten van het golfarrangement. We hebben genoten van de prachtige natuur en zelfs als je niet kunt golfen kun je genieten van dit arrangement. Een echte aanrader!!!!” Cijfer: 10

”Wij vonden het zo leuk om eens kennis te maken met het golfen. Ook hebben we genoten van de prachtige omgeving in Twente, we komen zeker nog eens terug.” Cijfer: 9

”Geweldig genoten met mijn man. Een leuke tip is de bowlingbaan, erg leuk om een potje te bowlen in de avonduren. Het golfen was ook super op de shortgolfbaan, ook al hebben mijn man en ik allebei een golfvaardigheidsbewijs.” – Cijfer: 9

”We hebben erg van dit arrangement genoten.” Cijfer: 7

Wilt u nou alle golfmogelijkheden bekijken die ons land rijk is? Bekijk dan dit mooie en uitgebreide artikel over Golfbanen Nederland! Of bent u benieuwd naar een andere provincie? U leest er alles over in dit artikel over Golfen Gelderland!

Met sportieve groet,

Kayleigh Stark
Recreatief.nl